blaeksprutten kontakt
Kontakt os for et gratis og uforpligtende møde på 7026 7272

Ny overenskomst skaber gode arbejdsforhold

Hos Blæksprutten er kerneopgaven at levere hjemmepleje, der gør en oprigtig forskel for de nordjyske borgere. For at vores medarbejdere kan levere den bedste pleje er vi overbeviste om, at de har brug for de bedst mulige arbejdsforhold.

Vores adm. direktør, Vibeke Haaning, gør sit til at skabe gode arbejdsforhold for medarbejderne ved Blæksprutten. I kraft af sin post som formand i arbejdsgiverforeningen KA Pleje, var hun i juni med til forhandlingerne om en ny overenskomst. Det resulterede i, at FOA og KA Pleje indgik aftale om en treårig overenskomst, der både er meningsfuld for medarbejdere og arbejdsgivere. Efterfølgende har FOAs medlemmer godkendt overenskomsten med et flot flertal.

 

Fleksible arbejdsrammer for seniorerne 

Noget af det særlige ved den nye overenskomst er blandt andet tiltaget målrettet seniorerne. De får ret til 12 seniorfridage med fuld løn pr. år. Tiltaget træder i kraft fire år inden, at medarbejderen når folkepensionsalderen.

Hos Blæksprutten synes vi, at det er vigtigt at være med til at skabe gode arbejdsforhold for vores medarbejdere, for det er fysisk krævende at arbejde i plejen. Håbet med tiltaget er også, at det skaber mere fleksible rammer for seniorerne på arbejdsmarkedet, så de både mentalt og fysisk har overskuddet og lysten til at blive i deres job, så længe de kan.

Ser vi på udviklingen i antallet af ældre på 80+ år, er der på landsplan i perioden fra 2008 til 2019 en stigning på over 10 %. Derfor er der fremadrettet brug for alle de varme hænder, der vil bidrage til ældreplejen, og med overenskomsten er vi glade for at medvirke til en positiv udvikling i medarbejdernes arbejdsforhold.

Fra venstre ses næstformand i FOA Thomas Enghausen, direktør i KA Pleje Karsten Høgild, formand i KA Pleje Vibeke Haaning og formand i FOA Mona Striib. Foto: Jesper Voldgaard.

 

 

Comments are closed.