Vi skal sikre tryghed, kvalitet og udvikling

Det er altid en sørgelig begivenhed, når en virksomhed går konkurs – uanset branche. En økonomi er ødelagt og loyale medarbejdere står pludseligt uden job. Men det er specielt trist, når en privat leverandør af ældrepleje går konkurs. Her kan ældre og sårbare mennesker opleve en utryg og usikker overgangsperiode, indtil hjælpen igen kører i faste rammer.
Det er samtidig med til at skabe usikkerhed om privat ældrepleje overordnet set. Det er også ærgerligt, for det frie valg af leverandør er vigtigt og er med til at sikre kvalitet og udvikling på ældreområdet. De 200 borgere, som er blevet berørt af Din Hjemmeplejes konkurs, har haft deres grunde til at vælge privat i stedet for offentlig hjælp og friheden til selv at kunne vælge, synes vi er vigtig. Når man som leverandør ved, at man kan blive valgt fra, hvis man ikke leverer en ordentlig kvalitet eller en god nok service, så er det med til at højne niveauet hos både privat og offentlig ældrepleje.
Som branche er vi påvirket af, at både enkeltvirksomheder og nogle kommuner endnu ikke har fundet sig til rette i de udbudsmuligheder, som lovgivningen åbnede op for i 2013. Det er efterdønningerne af det, der nok desværre stadig kan mærkes. Skal vi som samfund se på det positive er det generelt de bæredygtige virksomheder, der kommer til at overleve og kommunerne bliver også dygtigere til at håndtere deres udbud, og fokusere på kvalitet frem for udelukkende pris.
Som formand for arbejdsgiver- og brancheforeningen KA Pleje arbejder Blækspruttens ejer Vibeke Haaning aktivt for at sikre en konsolidering af fritvalgsområdet, sikre kvalitet i ældreomsorgen og ikke mindst sikre mod flere konkurser. Senest har Vibeke sammen med ældreminister Thyra Frank, minister for offentlig innovation Sophie Løhde, KL, FOA, DE, DI, Ældresagen og Dansk Sygeplejeråd haft møde ift. mulige tiltag.
I forhold til Din Hjemmeplejes konkurs i Hjørring Kommune er vores største fokus dog at hjælpe med til at de 200 berørte borgere hurtigst muligt kommer tilbage i en tryg rytme. Som leverandør i Hjørring Kommune er vi ovenikøbet kontraktsligt forpligtet til at støtte og løfte beredskabet i en sådan situation og det ansvar står vi selvfølgelig klar til at løfte sammen med den kommunale leverandør.

Comments are closed.